zenesz_logo.png



Négy évvel a G5 megjelenése után a ZOOM bemutatta 78 féle effekttel felszerelt, sokoldalú G5n multieffekt processzorát.

 

zoom-g5n-multi-effects-processor-guitar-8.jpg

 

 

 

A Zoom tudhat egy-két dolgot a gitár effektekről, mert korábbi G5 gitár effekt és erősítő szimulátor pedálja nagy népszerűségnek örvendett olyan gitárosok körében, akik egy pedálban akartak sok effektet és funkcionalitást megkapni. Négy évvel a G5 megjelenése után a Zoom bejelentette – és itt idézzük a Zoom közleményét: „Az egy pedálban található legjobb gitáreffekt gyűjteményt”. Ez a G5n, melybe 68 új DSP effektet és 10 valósághű erősítő és hangfal szimulációt pakoltak bele.

 

 

 

g5n-guitar-multi-effects-processor-hd-700.jpg

 

 

 

 

A G5n 68 „szépen kidolgozott” fedélzeti digitális effektjei nem csak a legalapvetőbb gitáreffekteket tartalmazzák, mint pl. overdrive, torzító, kompresszor, EQ, delay, flanger, phaser, vibrató, zengető és kórus, hanem olyan kevéssé ismert effekteket is, mint a Seq Filter, Gold Drive, Reverse Delay, HD Hall, és OSC Echo. Ezek mellet öt modellezett erősítő (pl. Marshall JCM800 és Mesa Boogie Mk3) és öt hangfal szimulátor (pl. Fender 65 Twin Reverb és Bogner Ecstasy) is rendelkezésünkre áll. A pedállal kapunk még 68 ritmusmintát, melyeket jól lehet használni a beépített 80 másodpercet rögzítő looperrel, egy kromatikus hangolót, ami számos alternatív hangolási módot is ismer, és 100 egyedi, ismert gitárosoktól származó, gyárilag programozott hangmintát is (patch). A Zoom G5n-et csatlakoztathatjuk a gitárerősítőhöz, vagy akár közvetlenül a PA rendszerhez, valamint USB csatlakozója segítségével audió interfészként is használhatjuk.

 

 

 1fQw.zoom_g5n_rear2_700.jpg

 

 

 

 

A Zoomon összesen kilenc programozható effektet állíthatunk tetszőleges sorrendbe, illetve használhatunk egyidejűleg. A G5n-et saját expression pedállal látták el, ezzel a hangerőn kívül hangszínt és különböző effekt paramétereket is szabályozhatunk. Mindenegyes lábkapcsolóhoz saját kijelző tartozik, és egy nagyobb, 256 x 32 pixeles áttekintő LCD kijelzőn követhetjük az aktuális beállításainkat. A gyári és a saját presetek tárolására 200 memória hely áll rendelkezésünkre.

 

Ha még tovább kívánjuk növelni a Zoom tudását, az ingyenes – Mac és Windows platformon is használható – Guitar Lab programmal új effekteket, erősítő és hangfal szimulátorokat tölthetünk le. A Zoom G5n pedált ingyenes Steinberg Cubase LE8 zeneszerkesztő szoftver licenccel forgalmazzák.

 

 

Zoom G5n Multi-Effects Processor _700.jpg

 

 

 

Specifikáció

 

Effektek száma/típusa: összesen 78; 68 DSP effekt, 5 erősítő és 5 hangfal szimulátor     
Egyidejűleg használható effektek száma: 9
Memória tárhelyek bank/patch száma: 200
Mintavételezési frekvencia 44,1 kHz
A/D átalakítás: 24 bit, 128x túlmintavételezés
D/A átalakítás: 24 bit, 128x túlmintavételezés
Jelfeldolgozás: 32 bit
Frekvencia átvitel: 20 – 20 kHz +1 dB, -3 dB
Kijelzők: 4 db 128 x 32, 1 db 256 x 32 pixeles LCD kijelző
Gitár bemenet: standard 6,3 mm jack
Bemeneti impedancia: 470 kΩ
AUX bemenet: sztereó mini jack
Bemeneti impedancia: 10 kΩ
Gitár kimenet: bal/jobb standard 6,3 mm jack x 2
Fejhallgató kimenet: sztereó mini jack
Egyéb csatlakozók: külső lábpedál bemenet (lábkapcsoló, hangerő), USB (PC és Mac)
Tápellátás: AD-16 adapter
Tartozék: AD-16 adapter és kezelési útmutató
Opcionális tartozék: FP02M külső expression pedál
Méretek: 225 x 454 x 75 mm (mélység x szélesség x magasság)
Súly: 3,4 kg

Ár: 99 900 Ft - Mezzoforte Hangszeráruház