zenesz_logo.png



A ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.

Interjúk

Előadó, szövegíró, zeneszerző, rendező, vágó és még sorolhatnánk mennyi hivatás köthető Rácz Gergő nevéhez.

2021. 09. 14.

Romhányi Áron eMeRTon, Artisjus és többszörös Fonogram díjas zeneszerző-zongoraművésszel beszélgettünk legújabb zenei projektje kapcsán.

2021. 09. 11.

A Fatal Error duplalemezzel ünnepli fennállásának tizedik jubileumát. A Művirágok karneválja c. lemez első részét már bemutatták, a lemez második felvonása őszre várható. Az albumról és az elmúlt nehéz időszakról kérdeztük a zenekart.

2021. 08. 31.

Szeretnénk olvasóinknak kicsit közelebbről bemutatni CéAnne-t, azaz Szélinger Annát, aki az Ortega Guitars Magyarország és az Árkádia Hangszerbolt új videósorozatában avatja be a nézőket az ukulelézés titkaiba, és lelkesen mesél erről az egyre népszerűbb hangszerről.

2021. 07. 20.

Majsai Gábornak új dala és új klipje jelent meg, Örök harcos címen. A lüktető funky nóta kapcsán – melyben a kisebbik fia dobol, az idősebbik pedig producerkedett – kérdeztük az énekest.

2021. 07. 10.

– SZOBOSZLAY ZSÓFIA – A gödöllői rockzenekarnak tavaly jelent meg a második nagylemeze, idén pedig nemrég jöttek ki egy single-lel.

2021. 07. 09.

Új kislemezzel rukkolt elő a Modern Hip-Hop feltörekvő fenegyereke, Young Stork, aki érzéseit egy fagyos EP-be öntötte, és ezt veled is rögtön megosztja. A lemez hangzása újítónak mondható, nem követ szokásos és divatos trap sémákat, elrugaszkodik a valóságtól, de mégis befogadható marad.

2021. 07. 03.

– NAGY ANITA – A Péterfy Bori & Love Band hetedik albuma tavaly nyáron jelent meg, áprilisban koncertfilmet forgattak a Kelenföldi Erőműben, ezekről és a színház és a koncertezés kapcsolatáról is kérdeztük Péterfy Borit.

2021. 06. 29.

– BORBÉLY TAMÁS – Kicsit bővebben az Impulse Response technológiáról – Interjú Guillaume Pille-jel, a Two Notes Engeneering alapítójával és igazgatójával.

2021. 06. 23.

Interjú Gájer Bálinttal, aki kiemelkedő egyénisége a hazai könnyűzenei életnek. Pályáját tudatosan építve, napjainkra már teljesen kibontakozott az a stílus, amiben otthonosan mozog és ahol a jövőjét is elképzeli majd.

2021. 05. 22.

- NAGY ANITA - A Kies zenekar a dallamos rockot ötvözi a punkrock stílussal, mindemellett a dalaik szövegei is figyelemfelkeltőek. A már ötéves zenekar tagjait faggattuk a terveikről és az új lemezről.

2021. 05. 10.

Az emberi kapcsolatok, az azok mögött húzódó érzelmek és mindennapi esendőségeink a fő témái a 2018 elején alakult, Bittner Dániel dalszerző-énekes köré szerveződött, BittnerSweet zenekarnak, melynek tagjai a magyar alternatív színtér jól ismert figurái.

2021. 05. 03.

„A diplomám szerint jazz-énekes vagyok, de nagyon sokféle zenét megkóstoltam már a pályám során” – az Előadóművészi Jogvédő Iroda interjúja Harcsa Veronikával

2021. 03. 13.

– SZOBOSZLAY ZSÓFIA – „Akinek itt kell most lennie” címmel jelent meg az Alvin és a Mókusok új nagylemeze. Az albumról, vírushelyzetről, otthon töltött időszakról mesélt a zenekar frontembere, Pásztor István (Alvin).

2021. 03. 09.

A 2000-es évek egyik meghatározó formációja az underground zenei szcénában egészen biztosan a Kaukázus volt. A zenekar, és annak frontembere, Kardos-Horváth János túl van már több hullámhegyen és hullámvölgyön is, azonban úgy tűnik, 2021 újra az ő évük lesz.

2021. 02. 22.

Nánási Péter az elmúlt 10 évben több mint 100 megbízást kapott 20 különböző országból, írt zenét reklámokhoz, színházi- és táncelőadásokhoz is. Klarinétosként kezdte, majd gitárosként folytatta, és volt hangmérnök is. Erről az érdekes és hosszú útról kérdeztük.

2021. 02. 12.

- DUCHAJ ÁRON - Nyáron jelent meg a Meristem új nagylemeze „Dark Phase” címmel, de ahhoz, hogy megértsük a Meristem jelenséget kicsit vissza kell mennünk az idődben. A csapat alapítója Barkóczi Bence mesél nekünk az útról, ami a különleges és egyedi alkotások megszületéséhez vezetett.

2021. 01. 27.

Táncházakban kezdték a közös zenélést, majd új műfajt, az ethno funkot megteremtve nemzetközileg elismert koncertzenekar lettek. Kazahsztántól Jamaicáig, Finnországtól Spanyolországig ezreket táncoltatott már meg az idén 25 éves Kerekes.

2021. 01. 04.