zenesz_logo.png



Kizárólag a Meinl Distribution kínálatában, limitált mennyiségben érkezik egy új RG Standard elektromos gitár, az Ibanez RG450DX-CSV, klasszikus ezüstszínben.

Az Ibanez RG sorozatú gitárok évtizedek óta a hatalmas népszerűségnek örvendenek, köszönhetően a könnyű játszhatóságuknak és a gyors játékra született Wizard III nyaknak. Az agresszív ritmusjáték és a kemény szóló részek között könnyedén válthatunk ezen a vékony profilú, három részből álló juharfa nyakon.

 

RG450DX CSV 1P 06 B 1300x


Az RG450DX testének anyaga meranti fa (Délkelet-Ázsiából származó nagy szilárdságú, könnyen megmunkálható fa) ami kiváló rezonanciaképességéről ismert. A juharfa nyak csavarozott illesztéssel csatlakozik a meranti testhez. A fogólap vöröses barna színű jatoba fa, ami nemcsak szép, hanem a gazdag középtartományok és a fényes magashangok könnyebb megszólaltatásához is hozzájárul. A fogólapon 24 jumbo érintő foglal helyet, a nyak szélessége a satus felső nyeregnél 43 mm, a fogólap rádiusza pedig 400 mm, azaz 15,74”, ami elég laposnak számít.

 

RG450DX CSV 1P 06 D2 1300x

 

A gitár pickup kiosztása – testvér modelljeihez hasonlóan – HSH, azaz egy-egy passzív, kerámia mágneses Quantum humbucker a hídnál és a nyaknál és egy Alnico mágneses Quantum single-coil középen. A Quantum pickupok a mély hangokra nagyon gyorsan reagálnak, kivételesen jól követik a gyors staccato játékot, zúzós közepeket szállítanak és precíz, jól artikulált hangzást nyújtanak magas tartományokban is. A hangszedőket egy ötállású pickup-váltóval (aminek a bekötése tradicionális) egy hangerő, valamint egy hangszín potméterrel kezelhetjük. Habár az RG450DX gitárokat a gyors játékot támogató jellemzői okán mindig rockgitárnak fogják tekinteni, a HSH pickup konfiguráció kínálta sokféle hangszín lehetőség miatt a gitár bármilyen stílusban szépen megállja a helyét.

RG450DX CSV 1P 06 J fej 1200


A szerelvényekre sem lehet panaszunk, a gitáron a jól bevált alacsony profilú tremolós Edge-Zero II húrláb nemcsak kifejező tremolóműveleteket tesz lehetővé, hanem kiváló hangolási stabilitást is biztosít. Ehhez a húrlábhoz társul a satus felső nyereg és az öntött Ibanez hangolókulcsok. Minden szerelvény fekete króm színű, a gitáron többrétegű fehér gyöngyházszínű koptatóalapot találunk, az összképet a fogólap fehér „cápafog” pozíciójelölő berakásai teszik teljessé.

Az Ibanez RG450DX-CSV májustól kapható az Ibanez viszonteladók üzleteiben, ajánlott bruttó fogyasztói ára: 215 000 forint.

Az Ibanez gitárok hazai és európai forgalmazója a Meinl Distribution.