zenesz_logo.png



A Gibson a rocktörténelem egyik legnagyobb hatással bíró gitárosát ünnepli kedvenc, három évtizeden keresztül használt színpadi gitárjának újra kiadásával.

LPSSP300WHCH1 front 1285x

Az ikonikus, Grammy-díjas gitáros és dalszerző Slash és a Gibson hangszerészei között több mint három évtizede fennálló partneri kapcsolat és a mostani közös munkájuk eredményeként született meg a Gibson Slash „Jessica” Les Paul Standard gitár. Ez az együttműködés és Slash javaslatai is kellettek ahhoz, hogy ez a gitár már elérhető legyen a hivatalos Gibson kereskedőkőn és a www.gibson.com oldalon keresztül.

LPSSP300WHCH1 back 1280x

A Guns N’ Roses, Velvet Revolver és Slash Ft. Myles Kennedy and The Conspirators rajongók számára kétségtelenül ismerős lesz ez a gitár, melynek Slash a Jessica nevet adta. A Jessica Slash első számú színpadi hangszere 1988 óta és a mai napig minden turnéján ott van vele. Az eredeti Jessica a Gibson által elkészített második ilyen modell, és egyben egyike annak a két Les Paul gitárnak, amit a gyártó még a késő 80-as években Slash-nek kipróbálásra küldött.

 

Jessica screenshot 1100x


A most bemutatott új modell az említett eredeti gitár alapján készült. A Jessica súlykönnyítés nélküli mahagóni testére háromrétegű jávorfa top került, az 50s Vintage profilú nyak anyaga is mahagóni. A 12”-os rádiuszú indiai rózsafa fogólapot 22 médium jumbo érintő osztja fel, a nyak szélessége a Graph Tech felső nyeregnél 43,05 mm, a pozíciójelölők trapéz alakú akril berakások.

A gitárt egy pár Alnico II mágneses, kézi tekercselésű Custom Burstbucker pickup hajtja, melyeket a szokásos két hangerő, két hangszín potméterekkel és a háromállású pickup-váltóval kezelhetünk. Az áramkörökben Orange Drop kondenzátorokat használtak.

 

 Képgaléria

A szerelvények is a felső kategóriát jelzik: alumínium Nashville Tune-O-Matic húrláb Stop Bar húrrögzítővel, Vintage Deluxe hangolókulcsok, valamint záras Schaller hevederrögzítők.

A nyakmerevítő pálca takarólemezét Slash aláírása díszíti, a fej hátoldalán pedig Slash „koponyás” logója tűnik fel. Az eredetileg Cherry Sunburst színű gitárt Slash átlakkoztatta, az új Jessica is ezt az állapotot tükrözi – leszámítva a kopásokat, amit az elmúlt 30 év turnéi okoztak. Így az új hangszer topja fényes nitrocellulóz Honey Burst finish-t, a hátoldal pedig vörös lakkozást kapott. További extrák egy Slash pengető szett, egy Gibson USA bőrheveder, egy szerszámkészlet, egy nyakpálca takarólemez és természetesen egy keménytok.

 

 

Az alábbi videóban Slash gitárgyűjteményét csodálhatjuk meg, de mesél az első akusztikus és első elektromos gitárjairól is. Elmondja, hogy az első időkben Les Paul másolatokon játszott, de már akkor eljegyezte magát ezzel a modellel. Megmutatja az eredeti Jessica modellt, amit a Gibsontól kapott és ami alapján a most bemutatott Slash „Jessica” Les Paul Standard gitár készült. Megismerhetünk néhány Slash signature modellt és azt is megtudhatjuk, mikor kezdett el Slash gitárokat gyűjteni, majd megmutatja gyűjteménye néhány izgalmas darabját. Megtudjuk, hogyan került Slash-hez néhány Kris Derrig Les Paul ’59 replika, és miért tartja nagyra ezeket a hangszereket.

 

 

Tájékoztató ár: 3 199 USD
További információk: Gibson
Fotó credit: Gibson