zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

A Mennyország kapujában című dalt az énekes 95 éves nagymamájának halála inspirálta.

 

 

Augusztus végén számoltunk be róla, hogy a Dirty Slippers zenekar (Lobó-Szalóky Lázár - ének, gitár, Bodrogközy Rita - vokál, Tóth Zsombor - basszusgitár és Ferenczi Bebi - dobok) a londoni, legendás Abbey Road Stúdióban fejezte be a Vársz Valahol című nagylemezét, melyen nem kevesebb mint három nemzetközi producer mentorálását élvezhették. 

Erről a lemezről érkezett meg a Mindenszentek és a Halottak Napja közeledtével a Mennyország kapujában című lassú, érzelmes szerzemény, amelynek hátterében egy családi tragédia, Lobó-Szalóky Lázár Pro Arte-díjías énekes-gitáros nagymamájának tavalyi elvesztése áll. Lázár elmondása szerint nagyon közel állt a nagyon szép kort megélt, 95 éves, Erdélyből származó, ízig-vérig székely nagymamához, akinek elvesztését valamelyest ennek a dalnak a születése próbálta enyhíteni. 

A dalról és a klipről Ferenczi Bettina „Bebi” nyilatkozott a Zenész Magazin számára:

„Nagyon fontos, hogy a zenénkben olyan témákkal foglalkozzunk, amelyek az életünkhöz kapcsolódnak, hiszen a zenélésnek az egyik célja, hogy a mindennapok által kapott inspirációkat zenei nyelven fejezzük ki. Különösen kedvelem ebben a dalban a harmóniákat, amelyek a hangulatot tökéletesen tükrözik, így mindenki, aki már átélte, milyen egy családtagot elveszíteni, könnyebben magáénak érezheti és erőt tud meríteni belőle. Számomra a szabad részek, ahol nincs groove, csak egy lágy gitártéma, az, amikor a saját emlékeim nosztalgiával elevenednek fel bennem. Természetesen az utóbbi időszakban sokunkban kiéleződnek ezek az érzések, mert nem lehet a világ történései mellett csukott szemmel elmenni, sőt, zenészként feladatunk is erről mesélni.” 

A Mennyország kapujában című videóklipet a Dirty Slippers-szel első ízben együtt dolgozó Németh „Kobe” Dániel és az ImagiCore csapata készítette, amelyet pár nap alatt már több, mint 40 000-ren néztek meg a YouTube-on.

https://www.facebook.com/dirtyslippers