zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

10 hangszeren játszik, mert minden hangot ő szeretne kitalálni, nyolcévesen már egy játékmikrofon és laptop segítségével rögzítette első demóját.

 

 

Alfie Templeman szobaproducernek hívja magát, de dalai már bőven túlérnek szobája falain: többmilliós streaming lejátszások és teltházas koncertek sora jelzi, hogy zenéjével sikerült másokat is megszólítania. Alfie Templeman az MTV Music Week keretében először érkezik Budapestre, november 9-én, a Dürer Kertbe.

Alfie Templeman ért a zenéhez. A mindössze 18 éves csodagyerek már négy EP-t tudhat magáénak, és olyan enciklopédikus zenetörténeti ismeretekkel rendelkezik, amelyeket néhány veterán művész is megirigyelne. „Hálószobaproducernek” nevezik, és ez igaz is – minden dalát otthon, a bedfordshire-i Carlton nevű kis faluban készített. „Elég unalmas” –mondja Templeman vidáman. „Szép helyen élek, mindenki barátságos és támogató, szóval szerencsés vagyok. De nem sok mindent lehet csinálni, szóval ez az egyik oka annak, hogy belevágtam a dalszerzésbe.” De míg sok fiatal művész előre elkészített mintákból készít számokat, Templeman inkább kézbe veszi azon 10 hangszer egyikét, amelyen magától tanult meg játszani.

Minden az apukájával kezdődött, aki zenével töltötte meg a házat, miközben a kis Alfie lelkesen dobolt mindenen, ami a kezébe került. Nyolcévesen már a nővére játékmikrofonját és egy régi laptopot használva felvette első demóját. Mindeközben az iskolában azonban különcnek érezte magát, hiszen míg az összes fiú focizott, ő inkább csellóórákra járt. Ezt követte a dobolás, az apja gitárján való játszás, a billentyűs hangszerek, a mandolin, a basszusgitár, a szitár, a szájharmonika, majd a szintetizátorok…

 

 

„Az egyik ok, amiért mindezt megtanultam, az volt, hogy mindent magam játszhassak és producerkedhessek” – magyarázza. „Teljes kontrollt kellett gyakorolnom az első EP-m felett. Csak látni akartam, hogy össze tudok-e rakni mindent úgy, hogy jól szóljon.”

Ez határozottan sikerült neki és első, 2018-ban kiadott Like An Animal c. EP-je már egyenesen Kevin Parker és Mac De Marco tehetségét idézi. A lemezt a Chess Club Records adta ki. A fiatal Templeman azonban dalszövegeiben sem próbálja titkolni korát, dalai a vizsgadrukkról, a mindent elsöprő szerelemről vagy éppen a kívülállósig érzéséről szólnak.

A Like An Animal-t két EP, a Sunday Morning Cereal és a Don’t Go Wasting Time követték, tavaly pedig az eddigi legjobb felvételének tartott Happiness in Liquid Form-mal nőtt a diszkográfiája, amely már a több milliós lejátszásnál jár és sokat dicsérte az NME és a The Guardian is. Csakúgy, mint a májusban megjelent Forever Isn’t Long Enough mini albumot is. Alfie Templeman nevét még bizonyára sokat fogjuk hallani, a fiatal tehetség Angliában sorra teltházas koncerteket ad, most pedig itt a lehetőség, hogy mi is élőben meghallgassuk fülbemászó dalait november 9-én, a Dürer Kertben. Előtte BÖBE játszik.

 

Böbe 700x

Szécsi Böbe

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/158587223153262/

Jegyek: www.tixa.hu/alfietempleman_2021_mtvmusicweek_durerkert