zenesz_logo.png



Carbonziált filmzenék és filmesített carbondalok - The Carbonfools koncert november 12-én, Budapest egyik legszebb mozijában, az Urániában.

 

 

A Crossover Uránia az Uránia Nemzeti Filmszínház műfajokon átívelő koncertsorozata, ahol minden előadó valamilyen különleges produkcióval lép színpadra. „Az Uránia moziterme elképesztően gyönyörű és különleges koncerthelyszín, nagyon felpörögtünk, amikor megnéztük a helyszínt és elkezdtük kitalálni, hogy milyen tematika alapján állítsuk össze ezt az egyedi koncertműsort” – mesélte dj Titusz.

„Azt nem mondhatom el persze, hogy milyen ismert filmzenéket dolgoztunk át vagy kevertünk össze saját dalokkal, mert akkor odalenne a meglepetés, de elképesztően élveztük a válogatási folyamatot” – tette hozzá Fóris-Ferenczi Gábor, a zenekar énekese.

CBF 750x

 

„Az elején mindenki bedobálta, hogy szerinte melyik filmekhez és dalokhoz kéne hozzányúlni. Minden volt ott a drámától, a horroron keresztül a legidiótább vígjátékokig. Nem kis feladat volt ezekből leválogatni, hogy miket tudunk elképzelni a műsorban, és egyáltalán hozzá tudunk-e nyúlni azokhoz a dalokhoz úgy, hogy abból egy valóban izgalmas átdolgozás születhessen.  Az adta magát persze, hogy erős vizuális tartalmat is össze kell hoznunk a dologhoz. Ezzel kapcsolatban is rengeteg ötlet született, de azt nem mondhatom el, hogy beöltözöm-e végül Celine Dionnak, hogy elénekeljem a Titanic betétdalát. Azt elárulhatom persze, hogy vetítés mindenképp lesz, amit egy régi pajtásunk, E visual készít.  Ha eljössz, és hagyod, hogy a zene, a képek és a hangulat elvarázsoljon, akkor biztos, hogy sokáig nem fogod elfelejteni ezt az estét” – tette hozzá.

 


CROSSOVER URÁNIA / THE CARBONFOOLS: CINEMUSIC
2021.11.12. péntek
Uránia Nemzeti Filmszínház, Budapest
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1183739635481373
Jegyek: https://urania.jegy.hu/program/crossover-urania-the-carbonfools-cinemusic-127083/746076