zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

Fenyves Márk tizenöt lemezen szerepel szerzőként és gitárosként. Az utóbbi öt évben 13 országban lépett fel, több mint 300 koncertet adva. Zenekarai Spotify hallgatottsága 1 millió felett van.

 

F4 700x427

 

A Fenyves Triót 2017-ben hozta létre Mihalik Ábel (Kispál, Kiscsillag, Abel Label stb.) dobossal és Miskolczi Márk bőgőssel. Első albumuk Homecoming címmel jelent meg. Felléptek az amerikai Jonathan Kreisberg gitárossal, döntős helyezést értek el két egymást követő évben a Magyar Jazz Szövetség jazz combo, majd zeneszerző/hangszerelő versenyén. A Budapest Jazz Club 10 éves jubileumi koncertjének nyitózenekara voltak.

2019-ban jelent meg második lemezük a Don’t Miss the Band, amire a hazai szaksajtó is felfigyelt. A Presztízs magazin 9/10 értékelést adott rá. A neves All About Jazz portál Track of the Day programjában Blues After Dusk című dalukat nemzetközi jazzrajongók körében promótálhatták. A JazzMa.hu év végi koncert és fesztiválszervezői listáján is feltűntek az év zenekara, év albuma, és az év gitárosa kategóriában 2020-ban.

 


Idén csatlakozott hozzájuk Benkő Dávid (Paso, Subtones) Hammond-orgonán. A már quartetként is működő csapat Live at Jókai Klub címmel jelentette meg új albumát május 7-én, amit egy közönség nélküli online koncerten rögzítettek. Az album hat dalához, hat különböző látványvilágú koncertklip is készült, aminek premierje a szeretlekmagyaroszág.hu oldalon volt. Az első kritikát a JazzMa.hu közölte, ill. vendégek voltak az M2 Petővi TV -ben, ahol élőben is zenéltek. A Fenyves Quartet országos őszi turnéja már javában zajlik a Köszönjük Magyarország! program támogatásával.

Okt.15. Balatonboglár-Babel Camp

Okt.16. Budaörs-G-Major

Nov.12. Biatorbágy-Chaplin

Nov.14. Budapest-If Café

Nov.19. Baja- Bácskai Művelődési Központ

Nov. 20. Vác-Jazz Mine

Nov. 28. Budapest-Újpalotai Közösségi Ház

 

Fenyves Márk-gitár

Benkő Dávid-Hammond-orgona

Miskolczi Márk-basszusgitár

Centgráf Benjámin-dob

 https://www.facebook.com/markfenyvesofficial/