zenesz_logo.png



A magyar Andrew Barta által alapított Tech 21 még 1993-ban mutatta be PSA-1, majd a PSA-1.1 eredeti rackes változatát, ami gyorsan a stúdiók egyik kedvenc alapeszközévé vált. A SansAmp PSA-t felvételek ezrein használták, és nemcsak gitárra, hanem fúvósokra, basszusra és dobra is.

 

Tech21_PSA_2pt0_Front 700x.jpg

 

A Tech 21 idén ünnepelte fennállása 30. évfordulóját, amiről mi is megemlékeztünk egy exkluzív Andrew Barta interjúval. Az évforduló jó alkalom volt arra, hogy a cég kihozza világsikerű előerősítője modernizált, kompakt pedál változatát. A SansAmp PSA 2.0 ugyanazokból 100%-ban analóg áramkörökből épül fel, melyeknek az előző változat ütős, jól reagáló, organikus hangzását köszönhette, és ami minden hangszerből a legjobbat hozta elő. Az új változatban csak a programozás és memória szekció tartalmaz digitális áramköröket. A kezelése továbbra is egyszerű maradt, és sokoldalúsága sem változott.

112999-tmp236D 700x.jpg

 Az eredeti PSA 1.1 rack változtaban

Az új PSA 2.0 színpadon élőben és stúdióban egyaránt kiválóan használható, mint előerősítő, ugyanakkor Performance Mode-ba kapcsolva háromcsatornás effektpedálként is funkcionál, összesen 128 memória hellyel. A kétsávos EQ ±18dB-t emel vagy vág, a Buzz, Punch, Crunch, és Drive potikkal a túlhajtott hangzások különböző változatainak mértékét adagolhatjuk, a Gain gombbal még rátekerhetünk egy kis extra erősítést, míg a Trim szabályozóval a presetek hangerejét állíthatjuk. Az így beállított hangzások elmentése, és előhívása rendkívül egyszerű, csak megnyomjuk a Save gombot, vagyis nem kell hozzá pilótavizsga. Minthogy analóg eszközről van szó, az elmentett programok váltásakor és játék közben nem kell számolni semmiféle latency-vel.

Az eszköz 49 előreprogramozott hangzással – melyben megtalálhatjuk számos klasszikus csöves gitár és basszushangzás analóg emulációját – és további 77 memória hellyel (plusz 2 bypass programmal) rendelkezik, ahová saját beállításainkat menthetjük el. A gyári beállításokkal és a saját elmentett hangzásainkkal szinte minden csöves erősítő hangzását magunkénak mondhatjuk.

 

Tech21_PSA_2pt0_Side 500x.jpg

 

Stúdióban a PSA 2.0 használható direkt felvételhez vagy meglévő sáv feljavításához is, de izgalmas hangzásokat hozhatunk létre dobbal, fúvósokkal és basszussal is. Színpadon a SansAmp PSA 2.0 szolgálhat előerősítőként gitár- vagy basszusláda előtt lévő végfokhoz csatlakoztatva, küldhetünk róla jelet a P.A. rendszerre, (ez a két funkció használható egyszerre is) de különálló effektprocesszorként is hasznos lehet.  Performance Mode-ra váltva a három lábkapcsolóval a leggyakrabban használt preseteket azonnal elérhetjük. Az eszközt felruházták MIDI képességgel is, így a programok eltárolása és előhívása külső MIDI vezérlővel is történhet.

Hogy valami fogalmunk legyen arról, mit tud a SansAmp PSA 2.0, érdemes megnézni az eredeti verzió demó videóját.

 

 

A SansAmp PSA 2.0 pedál a tartozék 9V-os hálózati adapterrel üzemeltethető, hazai ára a Mezzoforte Hangszeráruházban 169 900 Ft.

A Tech 21 termékek hazai és európai forgalmazója a SoundService.