zenesz_logo.png



50 éve, hogy Santana második stúdióalbuma, a legendás Abraxas megjelent. A PRS egy limitált kiadású SE Santana Abraxas 50th Anniversary gitárral ünnepli az évfordulót.

 prs guitars santana 1173x

Az Abraxas nemcsak Carlos Santana munkásságának, hanem a rockzene történetének is fontos mérföldköve. Nyugodtan jellemezhetjük az eléggé elcsépelt forradalmi jelzővel azt a zenét, amit Santana ezen a lemezen közreadott. Olyan örökérvényű ópuszok találhatók a lemezen, mint a Black Magic Woman, az Oye Como Va vagy a Samba Pa Ti. Érdekes módon nem sokkal a lemez megjelenése után már hozzánk is eljutottak a latin rock előbb említett gyöngyszemei.

 

cover 550x


Az új PRS SE Santana Abraxas 50th Anniversary limitált kiadású gitár – mindössze 1000 darab készül belőle – mahagónifa testére jávorfa top került, és a kor hangulatát csodálatosan idéző lemezborítón látható Abraxas angyal is megjelenik a gitár felületén. A ragasztott illesztéssel csatlakozó mahagóni nyak wide fat profilja a vinatge feelinget kedvelő gitárosoknak kedvez. A 10”-os rádiuszú rózsafa fogólap 24 érintőnek ad helyet, bár a hangszer menzúrája kissé rövidebb az átlagosnál: 24,5 inches. A kivételesen ergonomikus nyakillesztésnek és a gitár alsó szarvának speciális kialakításának köszönhetően a legfelsőbb fekvéseket is könnyedén el tudjuk érni.

Az ünnepi gitárt egy pár PRS SE Santana „S” humbuckerrel szerelték fel, melyeket mindössze egy hangerő és egy hangszín potival, valamint egy háromállású pickup-váltóval lehet kezelni.

 

PRS SE Santana Abraxas 550x

 

A PRS nem véletlenül választotta a PRS SE Santana Abraxas 50th Anniversary gitár testéhez a kipróbált és jól bevált mahagóni / jávorfa kombinációt, ami gazdag és jól kiegyenlített hangzást garantál. A mahagóni test természetes melegségét és kissé sötétebb tónusát a jávorfa top fényesebb irányba módosítja. A Santana „S" pickupok is nagyban hozzájárulnak a gitár hangjának sokszínűségéhez, megnövelt magas és mély átvitelükkel szépen adják vissza a test természetes rezonanciáját, összességében tiszta, fényes hangzást nyújtva.

 

 

A szerelvények közül meg kell említeni a kivételesen megbízható PRS tremolós húrlábat és PRS Designed hangolókulcsokat melyek a gitáros az önkifejezésének teljes szabadsága mellett, tiszta és stabil hangolást biztosítanak. Egy ilyen hangszerről nem maradhatnak le a fogólapról a madáralakú gyöngyházberakású pozíciójelölők, az összképet pedig a fejet díszítő Paul Reed Smith szignó teszi teljessé.

Egy kis ízelítő a látványból

A gitár topja fényes fekete lakkozású, míg a hangszer élei, hátoldala és feje fényes natúr lakkozást kapott. A látványos artworkkel díszített limitált kiadású Indonéziában összeállított gitárt PRS .009-.042 húrokkal hozzák forgalomba, tájékoztató ára 599 EUR, amiben egy puha tok is benne van.