zenesz_logo.png



A BOSS a közelmúltban bővítette népszerű kompakt effektpedál sorozatát a DD-3T és DD-8 digitális delay pedálokkal.

dd-3t_top_gal 275x.jpg

 

A DD-3T a régóta piacon lévő és közkedvelt DD-3 pedált váltja le tap tempo és más funkciókkal frissítve. A kompakt sorozat legfejlettebb delay pedáljának a DD-7-nek koncepcióját viszi tovább a most bejelentett DD-8, melyet új hangzásokkal és funkciókkal ruháztak fel, és így méltán tarthat számot a gitárosok érdeklődésére.

 

Boss DD-3T

A több mint három évtizede folyamatosan gyártásban lévő DD-3 a legkézenfekvőbb megoldásként jöhetett szóba rengeteg gitáros számára meleg, kerek hangzása és egyszerű kezelőfelülete miatt, mellyel pillanatok alatt be tudták állítani a megfelelő hangzást. A DD-3T ugyanazokat az áramköröket és kezelőgombokat – Mode, Time, Feedback és Effect Level – tartalmazza, mint a DD-3, ugyanakkor új, hasznos funkciókat is kínál. A főbb technikai paraméterei is – 2,5 - 800 ms tartományban beállítható delay time – is megegyeznek az elődével.

A legfontosabb újdonság a tap tempo funkció, ami alapvető fontosságú lehet, ha azt szeretnénk, hogy a delay tempója szépen vagy érdekesen illeszkedjen az éppen játszott zene tempójához. A pedál lábkapcsolóját alkalmassá tették arra, hogy „beteppeljük” a tempót, de külső lábkapcsolóval is megtehetjük ezt, ami talán még gyorsabb és kényelmesebb. A DD-3T – a DD-3-hoz hasonlóan – dedikált direkt kimenettel rendelkezik, hogy az effektezett és a dry hangot külön erősítőre/csatornára küldhessük. A DD-3T pedálon ezt a kimenetet közvetlenül a fő kimenet mellé költöztették, hogy pedálboardban használva könnyebben oldhassuk meg a kábelezést.

Fontos még, hogy a DD-3T-ben is megtalálható a korábbi Hold funkció Short Loop-ra nevezték át, mivel manapság a zenészek inkább ezt a megnevezést használják. További technikai részletek: Boss.

 

 

 

A DD-3T hazai ára: Mezzoforte Hangszeráruház

 

dd-8_top_gal 275x.jpg

Boss DD-8

A Boss legújabb DD jelű delay pedáljában több újdonságot is felfedezhetünk az amúgy nagy tudású az elődhöz képest. Kezdjük talán azzal, hogy az eddig rendelkezésre álló 8 féle delay típus további hárommal bővült. Ezek az RV, delay + reverb, a Warm, lágyabb tónusú delay és a GLT, ami aktiváláskor sűrű, ritmikus delay hatást produkál, és a Feedback, valamint Time potikkal széles tartományban paraméterezhető.

Az új pedált looper funkcióval is felvértezték, amit a Mode kapcsoló Loop állásában érhetünk el. A looperrel monóban 40, sztereóban 20 másodperc játékot rögzíthetünk, amire aztán korlátlan rájátszás lehetséges. A DD-8 is kapott tap tempo funkciót, ami akár a lábkapcsolóval, akár külső pedállal is használható. Külső expression pedállal egyébként a Level, Feedback Time funkciók is kezelhetők.

 

dd-8_back_gal 400x.jpg

 Carryover kapcsoló

 

Fontos és zeneileg lényeges, a pedál hátoldalán elhelyezett Carryover kapcsoló, amivel beállíthatjuk, hogy az effekt kikapcsolásakor a visszatérő jel átszóljon-e a következő ütembe, vagy azonnal szűnjön meg. A DD-8 sztereó be- kimenetei háromféle sztereó kimeneti módot tesznek lehetővé, (független, panorámázott és széles sztereó) amelyek részben a választott delay típusától, részben a csatlakoztatás módjától függenek.

Az új Boss delay-hez egy vagy két opcionálisan megvásárolható lábkapcsolót (FS-5U, FS-6, FS-7) és/vagy expression pedált csatlakoztatva még kreatívabban használhatjuk az effekt pedált, és újabb lehetőségek nyílnak meg a looper kezelésénél, a tap tempo megadásnál valamint használhatjuk az egyedi Twist effektet is. Összességében a DD-8 egy valóban sokoldalú, jól bővíthető és megfizethető árú delay pedál, a Boss büszkén állítja, hogy kategóriájában a legjobb. 

 

Mindkét új Boss effekt 9 V-os elemmel vagy AC adapterrel üzemeltethető. További technikai részletek: Boss.

A Boss DD-8 hazai ár: Mezzoforte Hangszeráruház