zenesz_logo.png



Ismerkedjetek meg a Zoom AC-2 nagytestvérével, ami profi előerősítőt, EQ-t, 16+15 akusztikus gitár presetet, kompresszort, boostert, nagyszerű effekteket és sok egyéb hasznos szolgáltatást kínál az akusztikus gitárosoknak!

zoom_ac-3_01 700x.jpg

 

 

Az akusztikus gitárosok könnyen kerülnek olyan helyzetbe, hogy megszólalásuk az adott helyszín hangosításának esetlegességén múlik. Koncertezésnél a helyi PA rendszerhez, vagy színpadi erősítőhöz csatlakozva gyakran olyan hangzást kapnak, ami enyhén szólva nem kielégítő. Ez rendszerint abban nyilvánul meg, hogy gitárjuk hangja nem olyan karakteres, rezonanciadús, és tiszta, mint amit akusztikusan hallanak, ha a gitárt erősítés nélkül használják.

 

Az ő szempontjaik figyelembevételével fejlesztette ki a Zoom az Acoustic Creator pedálokat. Kisebb testvéréhez, az AC-2-höz hasonlóan az AC-3 Acoustic Creator is alapvetően egy nagy tudású, továbbfejlesztett DI box, azonban olyan lehetőségeket rejt magában, ami tökéletessé teszi az elektroakusztikus gitár hangzását – stílustól függetlenül – színpadon és stúdióban egyaránt. Az AC-3 effekt processzorral, kompresszorral és több sztereó kimenettel büszkélkedhet. Ezekkel a jellemzőkkel, valamint ugyanazzal a felsőkategóriás előerősítővel és remek háromsávos EQ-val, amivel az AC-2-őt is ellátták, ez a pedál igazi all-in-one akusztikus eszközkészlet.

 

 

ac3-product-tops_source 650x.jpg

 

 

Az akusztikus hangzás tökéletes visszaadása – 16 + 15 preset


Első lépésként a 16 rendelkezésünkre álló presetből (Source Guitar) kiválasztjuk azt a hangszert, amin játszunk. Ez a Dreadnought testformától kezdve a Parlol, vagy Jumbo fazonon át a bőgőig, bármi lehet. Ezután a gitárunkon lévő hangszedő – piezo, vagy mágneses – fajtáját kell megadnunk, majd a 3-sávos EQ-val beállítjuk a kívánt hangszínt. Az AC-3 azokat a hangösszetevőket fogja erősíteni, amiket a beépített pickup rendszer gyakran nem, vagy nem tökéletesen továbbít.

 

 

 

ac3-product-tops_target 650x.jpg

 

 

Az AC-3 azonban további 15 cél presettel (Target Guitar) is hozzájárul a minél élethűbb akusztikus gitár hangzáshoz. Például ha Martin D-18 dreadnought testformájú gitáron játszunk a forrás presetek közül kiválasztjuk a Dreadnought presetet, és ha ehhez a cél presetek közül a D-Eighteent állítjuk be, akkor még pontosabban kapjuk meg a gitár eredeti akusztikus hangjának jellemzőit. Ugyanígy, ha a Gibson dreadnought fazonú (náluk ez a Square Shoulder megnevezést kapta) hangszerén játszunk, és ezt állítjuk be forrás presetként, akkor a Humming Bird cél presettel érjük el a legszebb hangzást.

 

 

 

 

Beépített effektek és kompresszor


A száraz gitárhang dúsításához 9 különböző fedélzeti effektet kínál az AC-3. Több fajta kórus és zengető, visszhang, tremoló, áll rendelkezésünkre, és mindegyiknél lehetőségünk van az effekt finomhangolására és paraméterezésére. Az effekteket a pedál közepén elhelyezett robosztus lábkapcsolóval aktiválhatjuk.

 

 

zoom_ac-3_04_700.jpg

 

 

A kompresszor fontosságát azt hiszem, nem kell a gitárosoknak magyarázni, a kiegyenlített hangzás elengedhetetlen eszköze. A Zoom egygombos kompresszorával rendkívül finoman és pontosan tudjuk szabályozni hangzásunk dinamikáját és kiegyenlítettségét. A kompresszor szabályzógombja mellett található LED a sötét színpadon nyújt segítséget a beállításban.

 

Minőségi DI box, több kimenet


A Zoom AC-3-ba épített csúcskategóriás, alacsony zajszintű előerősítő nemcsak a gitárjel erősítésében jeleskedik, hanem rendkívül eredményes az élethű akusztikus gitárhangzás visszaadásában. Ennek továbbításához megfelelő számú kimenettel látták el az AC-3-at.

 

 

 

zoom_ac-3_09_700_mod.jpg

 

A Zoom AC-3 a két standard jack kimenet mellett két földleválasztó és pre/post kapcsolóval ellátott szimmetrikus XLR kimenetet is kínál, így lehetőség van közvetlenül a PA rendszerre, vagy felvevőeszközre csatlakozni. A két 6,3 mm-es jack kimeneten mono/sztereó jelet küldhetünk erősítőkre, fejhallgatóra, vagy audio interfészre. A sztereó kimeneteknek köszönhetően a közönség a sztereó effekteket még tökéletesebb minőségben élvezheti.

 

 

Gerjedésgátló gomb


Az egyik leghasznosabb készsége a Zoom AC-3-nak az ANTI F.B. (gerjedésgátló) gomb, ami a beépített hangolótól balra kapott helyet. Ez a nagyszerű eszköz automatikusan meghatározza és kiiktatja a problémás frekvenciákat, így megakadályozza a nemkívánatos gerjedéseket és zajokat, melyek megkeseríthetik az akusztikus gitáros életét élő koncertek alkalmával. A gerjedésgátlót a külön megvásárolható Zoom FS-01 lábkapcsolóval is működtethetjük.

 

 

Zoom AC-3 Acoustic 650x.jpg

 

 

Beépített hangoló


Az AC-3-at felszerelték egy könnyen kezelhető, rendkívül vizuális kromatikus hangolóval is, ami aktív állapotában automatikusan némítja a kimenetet, és akár egy félhomályos színpadon is jól látható.


Be- és kimenet szabályzása egy gombbal


Egyetlen Volume potméterrel egyszerre tudjuk szabályozni a be- és kimenet szintjét, így nem kell a két szint megfelelő arányának manuális beállításán fáradoznunk.

 

Extra erősítés


A Boost lábkapcsolóra lépve a gitárjelnek összesen 9 dB erősítést tudunk még adni. Ez jól jön, ha pengetővel történő pengetésről ujjal pengetésre váltunk, vagy ha egy szólónak a ki kell emelkednie a mixből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A ZOOM AC-3 Acoustic Creator a tartozék 9 V-os adapterrel, vagy 2 db AA elemmel üzemeltethető, de a micro USB porton keresztül is kaphat tápfeszültséget. Az USB csatlakozón keresztül a firmware frissítések is rátölthetők a pedálra.

 

A ZOOM hazai és európai forgalmazója a Sound Service.

Hazai ár: Mezzoforte Hangszeráruház.