zenesz_logo.png



A Dunlop bejelentette új, hatféle zengetővel felvértezett, stúdióminőségű MXR Reverb effekt pedálját.

 

jim-dunlop-mxr-reverb 500.jpg

 

 

Az MXR reverb figyelemreméltó fejlesztés, tekintve, hogy ebben a pedálban nem kevesebb, mint hat prémium kategóriás, egymástól jól elkülönülő zengetőt kapunk. Mindegyiket ugyanazok a mérnökök tervezték, akiknek a nevéhez a Carbon Copy Analog Delay és Super Badass Distortion effektek fűződnek. Mindez egy Phase 90 méretű pedálba csomagolva, egyszerű, háromgombos kezelőfelülettel és teljesen analóg tiszta jelúttal.

 

Mindegyik zengető fajta olyan részletgazdag, mint a legjobb minőségű rack egységekből, vagy plug-in-ekből ismert társaik. A középső, Tone gomb megnyomásával válthatunk a Plate, Spring, Epic, Mod, Room, és Pad jellegű reverbek között. Az MXR Reverbet expression pedál csatlakozóval is ellátták, így egy külső pedállal is szabályozhatjuk bármelyik kezelőgombot. (A reverb módok közötti váltás külső pedállal nem lehetséges.) A teljesen analóg dry (effekt nélküli) jelút jelentős kivezérlési tartalékkal rendelkezik az MXR Constant Headroom technológiájának köszönhetően. Az MXR Reverb alapesetben true bypass működésű, vagyis az effekt kikapcsolásakor „levágja” a zengetett hang kicsengését. Ez a működési mód, azonban átváltható trails bypass, vagyis pufferelt bypass módra, ami lehetővé teszi, hogy az effekt kikapcsolásakor a zengetés utolsó hangjai kicsengjenek.

 

A három kezelőgomb a zengető pedáloknál megszokott módon működik, a DECAY potival a zengetett hang hosszát, a TONE gombbal a hangszínét, (benyomásával a zengető stílust), a MIX gombbal pedig a zengetett hang szintjét szabályozhatjuk.

 

További fontos jellemzők a 100% Wet Mode, amikor az erősítőhöz csak az effektezett jel jut el, a Stereo Mode, amit a pedálon belül elhelyezett kis tolókapcsolóval lehet aktiválni, valamint a rendkívül alacsony, stúdió használatot is lehetővé tévő zajszint.

 

 

 

 

 

A pedál a 9 V-os tartozék adapterrel működtethető, elemmel azonban nem. Várható kiskereskedelmi ára 199 USD.

 

További információk: Jim Dunlop