zenesz_logo.png



Az Electro-Harmonix kihozott két új effekt pedált, a sztereó Leslie hangzást emuláló Lester G és K modelleket.

 

 

LesterG_web_650.jpg

 

 

A Lester G modellt kifejezetten gitárosok számára tervezték, az effektben található dedikált kompresszor áramkör optimalizálja gitárhanghoz a Leslie effektet. A kompaktabb Lester K modellt olyan billentyűsök részére fejlesztették, akik orgona hangszínük rotary speaker effektjének minőségét szeretnék tovább javítani.

 

Mindkét effekten megtalálhatók a Volume, Drive, Slow, Fast, Balance és Speed/Brake szabályzók és kapcsolók. A Volume a pedál kimeneti szintjét állítja, a Drive az overdrive mértékét, vagyis a forgó hangszórós hangfal csöves erősítőjének túlhajtását szabályozza. A Slow (Lassú) és Fast (Gyors) gombbal a forgó hangszóró sebességének változását emulálhatjuk. A Balance gomb a pedál mélyfrekvenciás rotorjának és magas frekvenciás tölcsérének arányát keveri. A kattanásmentes, csendes Speed/Brake lábkapcsolóval a Fast és Slow mód között válthatunk. Ha ezt a kapcsolót lenyomva tartjuk ½ másodpercig, a pedál Brake (fék) módba vált, és a lassuló, majd megálló rotor hangzását emulálja.

 

 

 

lester-k450.jpg

 

 

A Lester G pedálon egy Acceleration szabályzó gombot is elhelyeztek, mellyel a Fast és Slow mód közötti váltás gyorsaságának mértékét lehet állítani. Ezen a pedálon egy külső pedál bemenet is található, így egy standard Expression pedállal is lehet szabályozni az effekt lassulását, gyorsulását. További kezelőszervek az Attack, a Sustain és a Squash potik, melyekkel a Lester G kompresszorának beállításait kezelhetjük.

 

Ha van kompresszor pedálunk, akkor Lester K modell is jól használható gitárral. Mindkét effekt sztereó ki- és bemenettel rendelkezik és az EHX 9.6DC 200 mA adapterrel forgalmazzák őket. A Lester G amerikai listaára 298,70 USD, míg a Lester K listaára 237,40 USD.

 

Érdemes megnézni az alábbi videót, mert az minden leírásnál jobban szemlélteti, mit tud a Lester G pedál…

 

 

 

 


További információk: EHX