zenesz_logo.png



Válaszul a pedálboardot használó gitárosok kérésére, miszerint jó volna egy kisméretű reverb pedál, ami az un. plate reverbet is tudja, az Electro-Harmonix megalkotta a Holy Grail Neo effekt pedált.

 

 

holy-grail-neo340.jpg

 

Válaszul a pedálboardot használó gitárosok kérésére, miszerint jó volna egy kisméretű reverb pedál, ami az un. plate reverbet  is tudja, az Electro-Harmonix megalkotta a Holy Grail Neo effekt pedált. Az új zengető egy apró fröccsöntött házban kapott helyet és a plate reverb mellett a múlhatatlanul népszerű spring (rugós) és hall (terem) zengető fajtákkal is kiválóan megbirkózik. (Plate reverb: vintage lemezes zengető, amit a 60-as 70-es években használtak előszeretettel a stúdiókban.)

 

Háromállású kis kapcsolóval lehet a zengető fajták között váltani, a Reverb gombbal pedig a száraz és az effektezett hang arányát szabályozhatjuk. Ha az óramutatóval megegyező irányba forgatjuk ezt a gombot, csökken a hangszer száraz hangja és nő a zengetett hang mértéke.

 

Méretéből adódóan a Holy Grail Neo a legkisebb pedálboardon is elfér, kezelése rendkívül egyszerű, működése true bypass, vagyis kikapcsolt állapotban garantáltan nem befolyásolja a gitár hangját, hangerejét. Üzemeltethető 9 V-os elemmel, de a gyártó tartozékként adja hozzá az EHX9.6DC adaptert.

 

Amerikai listaára: 163,37 USD.

 

Az Electro-Harmonix pillanatnyi reverb pedál kínálata az új Holy Grail Neo modellen kívül  következő effektekből áll: Holy Grail (Spring, Hall és Flerb, azaz reverb + flanger), a kissé nagyobb Holy Grail Plus (Spring, Hall, Flerb és Room), a Holy Grail Max (Spring, Hall, Reverse és Plate), és a díjnyertes Cathedral Stereo Reverb (kilenc különböző stúdióminőségű zengető program).

 

 

 

 

 

 

 

További információk: EHX