zenesz_logo.png



A legendás Ibanez TS808 Tube Screamert azt hiszem, nem kell senkinek sem bemutatni. Az Ibanez most ennek a pedálnak egy továbbfejlesztett változatával próbál az overdrive pedálok meglehetősen telített piacán valami újjal előállni.

 

ibanez-ts808dx-tube-screamer-overdrive650.jpg

 

Már vagy harminc éve, hogy az Ibanez TS808 Tube Screamer egyike a legnépszerűbb overdrive pedáloknak. Az összetéveszthetetlen kis zöld pedál ünnepelt rock sztárok kedvence volt éveken át, számos alkalommal szavazták meg a legjobb overdrive pedálnak lágy, meleg hangszíne és a gitárjáték dinamikáját rendkívül jól követő képessége miatt. Most az Ibanez kibővítette a Screamer palettát az új TS808DX modellel.

 

MZcR.ts808dx650.jpg

 

Egyszerűen szólva, az új verzió egy „kettő az egyben” pedál: egy igazi, eredeti TS808 Overdrive, melyben a JRC4558D típusú IC dolgozik, és egy booster áramkör, amely a lábkapcsoló lenyomására 20 dB erősítésre képes. Ahhoz, hogy az új pedál hangzását tökéletesen kontrollálni tudjuk, két külön lábkapcsolóval kapcsolható az overdrive és a booster, amelyek így akár együtt, akár külön-külön is használhatóak. Ezáltal a torzító használata közben is könnyedén adhatunk pár dB erősítést a Booster kapcsolóval, vagy ugyanezt az extra emelést megtehetjük, miközben torzító nélküli, tiszta hangszínen játszunk.

Egy kétállású kapcsolóval választhatunk, hogy a boostert az overdrive szekció elé (Pre Boost) vagy utána (Post Boost) helyezzük. A pedál hátoldalán elhelyezett kapcsolóval a 9 Voltos és a 18 Voltos tápfeszültség között választhatunk. Ez az a Tube Screamer, amit annyian ismernek és szeretnek, csak egy más szintre pozícionálva.

 

Főbb jellemzők:

Overdrive és Booster egy pedálban
Overdrive szabályzási lehetőségek: Overdrive, Tone és Level
Booster szabályzási lehetőségek: Boost, Pre Overdrive / Post Overdrive kapcsoló
True Bypass
Tápfeszültség: 9 V / 18 V
Tápegység: egy 9 voltos elem, vagy AC509 AC adapter (nem tartozék)
Hazai ára: kb. 70 000.-Ft