zenesz_logo.png



Az Electro-Harmonix bemutatta új B9 Organ Machine gitár effekt pedálját, amely 9 különböző orgonahangot képes tökéletesen emulálni.

 

 

electro_harmonix_b9_organ_machine.jpg

 

 

Az Electro-Harmonix új B9 Organ Machine effekt pedáljával, a gitár hangját teljesen autentikus orgonahanggá varázsolja. Ahogy a pedál elnevezése is sugallja, az EHX a B sorozatú Hammond orgonák legnépszerűbb hangszíneit, jellemzőit kínálja egy apró lábpedálba rejtve.

 

A kilenc gyáris preset valóban tökéletesen emulálja a B orgonák hangját, más kérdés, hogy nem árt, ha a gitáros tud orgonista fejjel gondolkodni, de ez sem mindig elég, mert a nagyon nagy hangközök a gitár adottságaiból fakadóan egyszerűen nem foghatók le. Ugyanakkor szóló játéknál fantasztikus hangzásokat lehet előcsalogatni az EHX új pedáljából.

 

 

ehx_b9_organ_machine_example_450.jpg

 

 

 

 

A pedálon a kilenc gyári presetet váltó kapcsolón kívül a következő szabályzási lehetőségek találhatóak: VOL DRY, VOL ORGAN, MOD és CLICK. A VOL DRY gombbal a gitár eredeti, natúr hangját keverhetjük a VOL ORGAN által beállított szintű orgonahang mellé. (Az emulált orgona hangszínek akkor szólnak tökéletesen, ha a DRY gombbal a gitár száraz hangját teljesen levesszük.) A MOD potméterrel a Leslie effekt sebességét állíthatjuk. (Az 1.-6. presetkeben van Leslie effekt.) A CLICK gombbal a Hammond hangjára jellemző, a hang megütéskor hallható jellegzetes perkusszív hangzás mértékét szabályozhatjuk.

 

 

b9_450.png

 

 

 

A pedálon két kimenet található, vagyis szükség esetén a gitár tiszta hangja és az orgonahang külön erősítőre is küldhető. Az orgona hangjának emulálása mellett a pedál kiválóan használható karakteres, masszív, vastag gitárhang előállítására, ha DRY potméterrel az orgona hangszínek mellé keverjük a gitár saját hangját.


Érdemes az alábbi videót megnézni, mert tökéletesen bemutatja a B9 Organ Machine tudását és kezelését.

 

 

 

 

 

 

A B9 Organ Machine pedált egy EHX 9.6-Volt/DC200mA AC adapterrel szállítják, ára 77 900 Ft - Mezzoforte Hangszeráruház